top of page

לצפיה במדליך במסך מלא, הקישו על אייקון ה-PDF שבצד ימין למטה של המסך.

על התוכנה Lyx

 

התוכנה Lyx (נהגת בעברית ”ליך“) היא תוכנה לעריכת מסמכים ומתגלה כשימושית מאוד בלימודים באוניברסיטה. Lyx מאפשרת עריכה נוחה של ביטויים מתמטיים, ויצירה מהירה של מסמכים. הנה מסמך לדוגמה שנכתב ב-Lyx.

כמו כן, התוכנה מביאה איתה את כל היתרונות של עבודה עם מחשב: אפשר למכן הרבה מהפעולות הידניות (כמו העתק-הדבק), ישנו ניהול נוח של קבצים, חיסכון משמעותי בנייר (אני בתחילת השנה החמישית וטרם סיימתי את חמישיית המחברות שקניתי בתחילת השנה הראשונה), עבודה מסודרת, ציונים גבוהים בתרגילים הבית (בדרך כלל לבודקים הרבה יותר נוח לבדוק עבודה שנכתבה ב-Lyx, מאשר עבודה שנכתבה ביד), היד לא מתעייפת מתרגיל של 26 עמודים באינפי 1 וכשעושים טעות חישוב בתחילת התרגיל מאוד נוח לעבור ולתקן הכל.

בהתחלה, לפני שמתרגלים לכתיבה של מתמטיקה עם מחשב, כמובן שהעבודה עם Lyx מרגישה מסורבלת. יחד עם זאת, בפועל פחות או יותר כל מי שעובר את השבועיים הראשונים מתרגל ונשאר לכתוב עם התוכנה.

עצה שלי - כשאתם עושים שיעורי בית עם Lyx תעבדו עם עט ומחברת לצד המקלדת ותשרבטו בה כשקשה לחשוב מול המחשב. לאורך זמן תראו שאתם משתמשים בה פחות ופחות.

אציין בנימה אישית שעבורי ספציפית התוכנה ממש איפשרה לעבוד הרבה יותר מהר ומסודר מאשר בכתב, ולכן כל חוויית הלימודים השתפרה בהרבה. יתר על כן עדיבי היא אחות שלי וככלל בן אדם נפלא.

 
 

כך נראה תרגיל כשעובדים עליו בליך ואחרי שמייצאים אותו ל-PDF:

 
 
221102135922.png
221102143218.png

במדריך ליך זה, או בשמו המקוצר - המדליך - תמצאו כל מה שצריך בעבודה עם התוכנה - החל מאיך להתקין (הסבר מפורט מאוד, ככה שגם הטכנופוביים ביותר יסתדרו איתו), וכלה באיך להשתמש בתוכנה בצורה יעילה.

בהקשר יעילות העבודה אדגיש - מי שמשתמש בתוכנה בצורה נכונה יעבוד מהר מאוד ומי שלא - לאט מאוד. אין צורך להילחץ, כל מה שצריך לדעת נמצא במדליך.

במידה ויש לכם ניסיון מסויים בתוכנה, ורק רוצים לראות איך אפשר לייעל את העבודה עוד יותר, תוכלו לדלג על החלק הראשון של ההתקנה ולדלג ישר לחלק השני על עבודה נכונה עם התוכנה.

המדליך זמין באייקון ה-PDF שבצד ימין למטה במסך.

מה תמצאו במדריך זה?

Roni Kuban.jpg

הוראות ההתקנה במדליך מיועדות ל-Windows בלבד

להוראות התקנה במערכות הפעלה אחרות, גשו ללינק הזה של האוניברסיטה העברית.

Working from Home

פעם ראשונה פה?

אם סיימתם את ההתקנה ורק התחלתם לעבוד בליך, אני ממליץ להתחיל בקריאה של עמודים 27-33, וכן בעמודים האחרונים במדליך. אלו הדברים החשובים להתחלה ומאוחר יותר תוכלו גם להתעניין בשאר הנושאים.

Graphic Designer Desk

בעזרתו של אור יער ממכון אינשטיין למתמטיקה באוניברסיטה העברית.

דוגמה לעבודה יעילה ומהירה עם ליך:

bottom of page